Web Analytics Made Easy - Statcounter

درباره شخصیت علی اكبر(ع) گفته شد، كه وی جوانی خوش چهره، زیبا، خوش زبان و دلیر بود و از جهت سیرت و خلق و خوی و صباحت رخسار، شبیه ترین مردم به پیامبر اكرم(ص) بود و شجاعت و رزمندگی را از جدش علی ابن ابی طالب (ع) به ارث برده و جامع كمالات، محامد و محاسن بود.
زندگی نامه علی اكبر (ع)

حضرت علی اكبر (ع) فرزند ابی عبدالله الحسین(ع) بنا به روایتی در یازدهم شعبان،سال43 قمری در مدینه منوره دیده به جهان گشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پدر گرامی اش امام حسین بن علی بن ابی طالب (ع) و مادر محترمه اش لیلی بنت ابی مرّه بن عروه بن مسعود ثقفی است.

او از طایفه خوش نام و شریف بنی هاشم بود . و به بزرگانی چون پیامبر اسلام(ص)، حضرت فاطمه زهرا(س)، امیر مؤمنان علی بن ابی طالب(ع) و امام حسین (ع) نسبت دارد .

ابوالفرج اصفهانی از مغیره روایت كرد: روزی معاویه بن ابی سفیان به اطرافیان و هم نشینان خود گفت: به نظر شما سزاوارترین و شایسته ترین فرد امت به امر خلافت كیست؟ اطرافیان گفتند: جز تو كسی را سزاوارتر به امر خلافت نمی شناسیم! معاویه گفت: این چنین نیست.
بلكه سزاوارترین فرد برای خلافت، علی بن الحسین(ع)است كه جدّش رسول خدا(ص) می باشد و در وی شجاعت و دلیری بنی هاشم، سخاوت بنی امیه و فخر و فخامت ثفیف تبلور یافته است.

نقل است روزی علی اكبر(ع) به نزد والی مدینه رفته و از طرف پدر بزرگوارشان پیغامی را خطاب به او میبرد، در آخر والی مدینه از علی اكبرسئوال كرد نام تو چیست؟ فرمود: علی سئوال نمود نام برادرت؟ فرمود: علی آن شخص عصبانی شد، و چند بار گفت: علی، علی، علی، « ما یُریدُ اَبُوك؟ » پدرت چه می خواهد، همه اش نام فرزندان را علی می گذارد، این پیغام را علی اكبر(ع) نزد اباعبدالله الحسین (ع) برد، ایشان فرمود : والله اگر پروردگار دهها فرزند پسر به من عنایت كند نام همه ی آنها را علی می گذارم و اگر دهها فرزند دختر به من عطا، نماید نام همه ی آنها را نیز فاطمه می گذارم.

درباره شخصیت علی اكبر(ع) گفته شد، كه وی جوانی خوش چهره، زیبا، خوش زبان و دلیر بود و از جهت سیرت و خلق و خوی و صباحت رخسار، شبیه ترین مردم به پیامبر اكرم(ص) بود و شجاعت و رزمندگی را از جدش علی ابن ابی طالب (ع) به ارث برده و جامع كمالات، محامد و محاسن بود.

در روایتی به نقل از شیخ جعفر شوشتری در كتاب خصائص الحسینیه آمده است: اباعبدالله الحسین هنگامی كه علی اكبر را به میدان می فرستاد، به لشگر خطاب كرد و فرمود:
« یا قوم، هولاءِ قد برز علیهم غلام، اَشبهُ الناس خَلقاً و خُلقاً و منطقاً برسول الله....... ای قوم، شما شاهد باشید، پسری را به میدان می فرستم، كه شبیه ترین مردم از نظر خلق و خوی و منطق به رسول الله (ص) است بدانید هر زمان ما دلمان برای رسول الله(ص) تنگ می شد نگاه به وجه این پسر می كردیم.

بنا به نقل ابوالفرج اصفهانی، آن حضرت درعصر خلافت عثمان بن عفان (سومین خلیفه راشدین) دیده به جهان گشود.
این قول مبتنی بر این است كه وی به هنگام شهادت بیست و پنج ساله بود. در برخی روایات هم سن ایشان را 28 ساله ذكر كرده اند، وی در مكتب جدش امام علی بن ابی طالب (ع) و در دامن مهرانگیز پدرش امام حسین(ع) در مدینه و كوفه تربیت و رشد و كمال یافت.
امام حسین (ع) در تربیت وی و آموزش قرآن ومعارف اسلامی و اطلاعات سیاسی و اجتماعی به آن جناب تلاش بلیغی به عمل آورد و از وی یك انسان كامل و نمونه ساخت و شگفتی همگان، از جمله دشمنانشان را بر انگیخت.

به هر روی علی اكبر(ع) در ماجرای عاشورا حضور فعال داشت و در تمام حالات در كنار پدرش امام حسین(ع)بود و با دشمنانش به سختی مبارزه می كرد. شیخ جعفر شوشتری در خصائص نقل می كند: هنگامی كه اباعبد الله الحسین علیه السلام در كاروان خود حركت به سمت كربلا می كرد، حالتی به حضرت(ع) دست داد بنام نومیه و در آن حالت مكاشفه ای برای حضرت(ع) رخ داد، از آن حالت كه خارج شد استرجاع كرد: و فرمود: «انا لله و انا الیه راجعون » علی اكبر(ع) در كنار پدر بود، و می دانست امام بیهوده كلامی را به زبان نمی راند، سئوال نمود، پدرجان چرا استرجاع فرمودی؟: حضرت بلادرنگ فرمود: الان دیدم این كاروان می رود به سمت قتلگاه و مرگ درانتظار ماست، علی اكبر(ع) سئوال نمود: پدر جان مگر ما بر حق نیستیم؟ حضرت فرمود: آری ما بر حق هستیم. علی اكبر (ع) عرضه داشت: پس از مرگ باكی نداریم،

گفتنی است، با این كه حضرت علی اكبر(ع) به سه طایفه معروف عرب پیوند و خویشاوندی داشته است، با این حال در روز عاشورا و به هنگام نبرد با سپاهیان یزید، هیچ اشاره ای به انتسابش به بنی امیه و ثفیف نكرد، بلكه هاشمی بدون و انتساب به اهل بیت(ع) را افتخار خویش دانست و در رجزی چنین سرود:

أنا عَلی بن الحسین بن عَلی نحن بیت الله آولی یا لنبیّ
أضربكَم با لسّیف حتّی یَنثنی ضَربَ غُلامٍ هاشمیّ عَلَویّ
وَ لا یَزالُ الْیَومَ اَحْمی عَن أبی تَاللهِ لا یَحكُمُ فینا ابنُ الدّعی

وی نخستین شهید بنی هاشم در روز عاشورا بود و در زیارت شهدای معروفه نیز آمده است:السَّلامُ علیكَ یا اوّل قتیل مِن نَسل خَیْر سلیل.
علی اكبر(ع) درنبرد روز عاشورا دویست تن از سپاه عمر سعد را در دو مرحله به هلاكت رسانید و سرانجاممرّه بن منقذ عبدی بر فرق مباركش ضربتی زد و او را به شدت زخمی نمود. آن گاه سایر دشمنان، جرأت و جسارت پیدا كرده و به آن حضرت هجوم آوردند و وی را آماج تیغ شمشیر و نوك نیزه ها نمودند و مظلومانه به شهادتش رسانیدند.

امام حسین(ع) در شهادتش بسیار اندوهناك و متأثر گردید و در فراقش فراوان گریست و هنگامی كه سر خونین اش را در بغل گرفت، فرمود:
ولدی علی عَلَی الدّنیا بعدك العفا.(فرزندم علی ،دیگر بعد از تو اف بر این دنیا)
در مورد سنّ شریف وی به هنگام شهادت، اختلاف است. برخی می گویند هجده ساله، برخی می گویند نوزده ساله و عده ای هم می گویند بیست و پنج ساله بود.

اما از این كه وی از امام زین العابدین(ع)، فرزند دیگر امام حسین(ع) بزرگتر یا كوچك تر بود، اتفاقی میان مورخان و سیره نگاران نیست. روایتی از امام زین العابدین(ع) نقل شده كه دلالت دارد بر این كه وی از جهت سن كوچك تر از علی اكبر(ع) بود. آن حضرت فرمود: كان لی اخ یقال له علیّ اكبر منّی قتله الناس ...
مقبره حضرت علی اكبر علیه السلام در كربلای معلی پایین پای اباعبدالله الحسین علیه السلام است و در سلام زیارت عاشورا منظور از وعلی علی ابن الحسین ، آقا علی اكبر علیه السلام می باشد.


مولودی خوانی به مناسبت ولادت حضرت علی اکبر(ع)؛ «دنیا باز صحنه محشر شد، میلاد شبه پیغمبر شد، نوگل ثارلله، شهزاده علی اکبر شد» با مداحی «سعید قانع»

دریافت.mp3


مولودی خوانی به مناسبت ولادت حضرت علی اکبر(ع)؛ «او باقی و خوبان دو عالم همه فانیش، پیران همه مرهون عنایت به جوانیش، تا آن سوی عالم اثر لطف نهانیش، صد باغ بهار است به یک برگ خزانیش» با مداحی «محمدرضا طاهری»

دریافت.mp3


مولودی خوانی به مناسبت ولادت حضرت علی اکبر(ع)؛ «کاری نکن ای دوست مرا از تو بگیرند، گذار که عشاق به پای تو بمیرند، ای سیر کمالات همه تا سر کویت، ای آب فرات لب من آب وضویت» با مداحی «مهدی اکبری»

دریافت.mp3


مولودی خوانی به مناسبت ولادت حضرت علی اکبر(ع)؛ «یک چند غلامی که بیایی ببری هست، در غیبت شه روی به شهزاده می آرند» با مداحی «مهدی اکبری»

دریافت.mp3

تصاویر با کیفیت میلاد حضرت علی اکبر (ع)



















منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۱۹۲۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میزبانی حرم مطهر رضوی از زائران غیرایرانی در دهه کرامت

مدیریت زائران غیرایرانی آستان قدس رضوی گفت: امسال نیز همانند سال‌های گذشته همزمان با ایام دهه کرامت برنامه‌های ویژه‌ای را برای زائران غیرایرانی حرم مطهر تدارک دیده‌ایم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، به نقل از آستان‌نیوز، حجت‌الاسلام سید محمد ذوالفقاری اظهارداشت: از جمله ایام الله، دهه کرامت است که آغاز و انجام آن به ولادت دو کریم از خاندان کرامت و مجلای اسم اعظم کریم خداوندی، مزین گشته است، البته نام‌گذاری این ایام به دهه کرامت حکمتی اجتماعی دارد که برخاسته از روح کریمانه و قلب پاک مردم جامعه ما است، نکته جالب این‌که این دو بزرگوار که از خاندان کرم هستند در یک فاصله زمانی کوتاه در ماه ذی‌القعده به دنیا آمدند و این بازه زمانی پر برکت به دهه کرامت معروف شده است. 

وی ادامه داد: دﻫﻪ ﮐﺮاﻣﺖ ﯾﺎدآور ﻋﺎﻟﯽ‌ﺗﺮﯾﻦ و ﭘﺮﻣﻌﻨﺎﺗﺮﯾﻦ ﻋﻼیق ﻣﻬﺮ و وﻓﺎی ﯾﮏ ﺧﻮاﻫﺮ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﻣﻘﺎم ﺷﺎﻣﺦ اﻣﺎم و ﻣﻘﺘﺪا در ﻗﺎﻣﺖ ﯾﮏ ﺑﺮادر دﻟﺒﻨﺪ اﺳﺖ و ﻣﻈﻬﺮ ﺗﻤﺎم اﯾﺜﺎر و ﻋﺸﻖ ﮐﺎروان ﺧﺎﻧﺪان رﺳﺎﻟﺖ ﺑﻪ ﺳﺮﮐﺮدﮔﯽ ﺣﻀﺮت اﻣﯿﺮ اﺣﻤﺪﺑﻦ ﻣﻮﺳﯽ(ع)، اﻣﯿﺮ ﺟﺎوداﻧﻪ ﻋﺸﻖ و وﻓﺎ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ اﻣﺎم، ﺑﺮادر و وﻟﯽ اﻣﺮ اﺳﺖ. 

حجت‌الاسلام ذوالفقاری افزود: ﻣﻬﺮ و وﻓﺎ و ﻋﺸﻖ و اﯾﺜﺎری ﮐﻪ ﺧﻮاﻫﺮ ﻣﻬﺮﺑﺎن و دﻟﺪاده را ﺑﻪ ﻫ ﺮت ﮐﺸﺎﻧﺪ و ﻏﺮﺑﺖ و ﺑﯿﻤﺎری و ﻣﺮگ در ﻓﺼﻞ ﺟﻮاﻧﯽ را ﺑﺮای او آﺳﺎن ﮐﺮد و ﺑﺮادر آزاده و ﺳﺮاﻓﺮاز ﺣﻀﺮت ﺷﺎﻫﭽﺮاغ ﻋ ﯿﻪ‌اﻟﺴﻼم را وادار ﺑﻪ ﺟﺎﻧﺒﺎزی و ﺷﻬﺎدت ﮐﺮد. ﻣﻬﺮﺑﺎﻧﯽ و ﻋﺸﻘﯽ ﮐﻪ ﺟﺰ در ﻣﻮرد ﻋﺸﻖ ﺣﻀﺮت زﯾﻨﺐ ﮐﺒﺮی و ﺑﺮادر ﺑﺎ وﻓﺎﯾﺶ ﺣﻀﺮت اﺑﻮاﻟﻔﻀﻞ ﻋﺒﺎس(ع) ﻣﺼﺪاق ﻧﺪارد. 

به گفته مدیر زائران غیر ایرانی آستان قدس رضوی، با توجه به اهمیت این ایام و حضور پرشور زائرین غیرایرانی در این ایام خاص در کشورمان و به طور ویژه در مشهد و حرم امام رضا(ع) آستان قدس رضوی برای گسترش سیره و منش اهل بیت (ع) قدام به برگزاری برنامه های خاص برای این زوار عزیز نموده است. این برنامه‌ها با محوریت موضوعات فرهنگی هنری و جشن تکلیف و مداحی و مسابقات ویژه بوده است تا همه زائرین غیرایرانی در کنار فیض حضور در حرم مطهر رضوی از  چشمه معارف اهل بیت جرعه‌ای بیشتر نوشیده و امکان ترسیم خاطراتی ماندگار و مؤثر در تغییر سبک زندگی و طی مسیر در جهت تربیت دینی و وحدت بیشتر جامعه مسلمین در سطح جهان و به خصوص شیعیان فراهم گردد.    
 
ویژه برنامه‌های بخش غرب آسیا 

وی گفت: همزمان با سالروز میلاد حضرت معصومه(س) و آغاز دهه کرامت در روز چهارشنبه 26 اردیبهشت مراسم جشنی با حضور بانوان قاری و مداح به همراه اجرای گروه سرود، برگزاری مسابقه کتاب‌خوانی و دریافت جوایز، تدارک دیده شده است. 

ذوالفقاری تصریح کرد: مراسم جشن شب و شام میلاد حضرت امام رضا(ع) نیز در شب و شام ولادت امام رضا(ع) به صورت شعرخوانی و مدیحه سرایی با حضور شاعران ، ذاکران، مدیحه‌سرایان و سخنران عرب زبان در صحن غدیر برگزار می‌شود. 
 
اهدای 8 تاج گل به حرم مطهر رضوی 

وی ادامه داد:  پیاده‌روی زائران عرب زبان با اهدای 8 تاج گل به حرم مطهر رضوی از دیگر برنامه‌های تدارک دیده شده این مدیریت است. این برنامه برای عرض تشکر و احترام به ساحت امام رضا(ع) وخدام حرم برگزار می‌شود که طی آن 1000 نفر از زائران عرب زبان از کشورهای مختلف با در دست داشتن 8 عدد تاج گل برزگ با همراهی و مشایعت خادمین امام هشتم(ع) وارد حرم مطهر شده و با مدیحه‌سرائی مداحان و ذاکران اهل بیت(ع) با اهداء تاج گل به مسئولین و خادمین در پشت پنجره فولاد مراتب ارادات و تبریک خود را به امام مهربانی تقدیم دارند. 

ویژه برنامه‌های کاروان‌های زیارتی عرب زبان 

به گفته مدیر زائران غیر ایرانی آستان قدس رضوی، ایام دهه کرامت فرصت مناسبی برای آشنایی و درک بیشتر از جایگاه و مقام اهل بیت(ع) و تقرب به این خاندان و انسجام و اتحاد جامعه مسلمین در زیر لوای ثامن الائمه فراهم می‌سازد از همین رو برای بهره‌مندی از این امکان علاوه بر خدمات‌رسانی، خدمات ویژه‌ای نظیر پخش کلیپ در مورد حضرت معصومه(س) و نیز امام رضا(ع)، اجرای مسابقات متنوع فرهنگی، خاطره‌نویسی، اجرای گروه‌های سرود «سید الکلام» و «خورشید هشتم» به پنج زبان با لباس رسمی خود، بازدید از موزه و کتابخانه هم ارائه می‌شود.  
 
تجلیل از نویسندگان فعال در حوزه امام رضا(ع) و خیّرین  

حجت‌الاسلام ذوالفقاری عیادت از بیماران غیرایرنی بستری در بیمارستان رضوی را یکی دیگر از برنامه های در نظر گرفته شده ویژه این ایام برشمرد و افزود: با توجه به توصیه‌های اهل بیت(ع) در مورد عیادت و بیمار پرسی افراد بیمار غیرایرانی بستری در بیمارستان رضوی هم از این سنت حسنه محروم نمانده و خدام حامل پرچم حرم مطهر رضوی با حضور در این بیمارستان و اهدای نبات و فیش غذا حس زیبای لطف و عنایت امام رئوف را به این عزیزان تقدیم می‌نمایند.

حمایت از تولیداتفرهنگی با موضوع زندگی و سیره اهل بیت(ع) 

وی گفت: حمایت از تولیدات فرهنگی به خصوص فیلم و انیمیشن با موضوع زندگی و سیره اهل بیت گامی در جهت گسترش محبت و معرفت به این خاندان است.  بر همین اساس از کارگردان و عوامل فیلم اخت الرضا با موضوع زندگی نامه حضرت معصومه(س) دعوت به عمل آمده تا در دهه کرامت ضمن معرفی این اثر از ایشان وسایر عوامل ساخت آن تقدیر و تشکر به عمل آید. 
 
برپایی نمایشگاهی متشکل از آثار هنری با محتوای معارف اهل بیت (ع) 

مدیریت زائران غیر ایرانی آستان قدس رضوی ادامه داد: دعوت از خطاطان کشورهای عراق، عمان، بحرین و کویت جهت خطاطی و نقاشی روی پرده، بوم و... با موضوعات رضوی نیز از دیگر برنامه‌های این مدیریت است، در واقع هنر یکی از بهترین و البته موثرترین راه‌ها برای بیان محبت و گسترش معارف شیعی است. در همین راستا مدیریت زائرین غیرایرانی نمایشگاهی متشکل از آثار هنری با محتوای معارف اهل بیت (ع)، حضرت امام رضا(ع)، حضرت زهرا(س) و حضرت معصومه(س) را برگزار می‌نماید که هنرمندان و خطاطانی از کشورهای امارات عمان بحرین کویت و عراق و ایران با حضور زائرین در صحن غدیر شرکت کنند. 

ویژه برنامه‌های کاروان‌های زیارتی عرب زبان 

به گفته مدیر زائران غیر ایرانی آستان قدس رضوی، ایام دهه کرامت فرصت مناسبی برای آشنایی و درک بیشتر از جایگاه و مقام اهل بیت(ع) و تقرب به این خاندان و انسجام و اتحاد جامعه مسلمین در زیر لوای ثامن الائمه فراهم می‌سازد از همین رو برای بهره‌مندی از این امکان علاوه بر خدمات‌رسانی، خدمات ویژه‌ای نظیر پخش کلیپ در مورد حضرت معصومه(س) و نیز امام رضا(ع)، اجرای مسابقات متنوع فرهنگی، خاطره‌نویسی، اجرای گروه‌های سرود «سید الکلام» و «خورشید هشتم» به پنج زبان با لباس رسمی خود، بازدید از موزه و کتابخانه هم ارائه می‌شود.  
 
تجلیل از نویسندگان فعال در حوزه امام رضا(ع) و خیّرین  

حجت‌الاسلام ذوالفقاری عیادت از بیماران غیرایرنی بستری در بیمارستان رضوی را یکی دیگر از برنامه های در نظر گرفته شده ویژه این ایام برشمرد و افزود: با توجه به توصیه‌های اهل بیت(ع) در مورد عیادت و بیمار پرسی افراد بیمار غیرایرانی بستری در بیمارستان رضوی هم از این سنت حسنه محروم نمانده و خدام حامل پرچم حرم مطهر رضوی با حضور در این بیمارستان و اهدای نبات و فیش غذا حس زیبای لطف و عنایت امام رئوف را به این عزیزان تقدیم می‌نمایند.

حمایت از تولیداتفرهنگی با موضوع زندگی و سیره اهل بیت(ع) 

وی گفت: حمایت از تولیدات فرهنگی به خصوص فیلم و انیمیشن با موضوع زندگی و سیره اهل بیت گامی در جهت گسترش محبت و معرفت به این خاندان است.  بر همین اساس از کارگردان و عوامل فیلم اخت الرضا با موضوع زندگی نامه حضرت معصومه(س) دعوت به عمل آمده تا در دهه کرامت ضمن معرفی این اثر از ایشان وسایر عوامل ساخت آن تقدیر و تشکر به عمل آید. 
 
برپایی نمایشگاهی متشکل از آثار هنری با محتوای معارف اهل بیت (ع) 

مدیریت زائران غیر ایرانی آستان قدس رضوی ادامه داد: دعوت از خطاطان کشورهای عراق، عمان، بحرین و کویت جهت خطاطی و نقاشی روی پرده، بوم و... با موضوعات رضوی نیز از دیگر برنامه‌های این مدیریت است، در واقع هنر یکی از بهترین و البته موثرترین راه‌ها برای بیان محبت و گسترش معارف شیعی است. در همین راستا مدیریت زائرین غیرایرانی نمایشگاهی متشکل از آثار هنری با محتوای معارف اهل بیت (ع)، حضرت امام رضا(ع)، حضرت زهرا(س) و حضرت معصومه(س) را برگزار می‌نماید که هنرمندان و خطاطانی از کشورهای امارات عمان بحرین کویت و عراق و ایران با حضور زائرین در صحن غدیر شرکت کنند. 


 
ویژه برنامه‌های بخش شبه قاره (اردو زبانان) 

حجت‌الاسلام ذوالفقاری در ادامه به ویژه برنامه‌های بخش شبه قاره (اردو زبانان) اشاره و خاطر نشان کرد: جشن‌های ویژه دهه کرامت با عنوان «شکوه کرامت»  به‌صورت روزانه با فیض‌رسانی مداحان و سخنرانان معروف شبه قاره و با حضور پرشور عاشقان و زائران حریم قدس رضوی تدارک دیده شده است. 

وی گفت: حرکت دسته جمعی و طواف عموم زائرین اردو زبان دور حرم امام رضا(ع) با در دست داشتن شاخه گل، تلاوت دسته جمعی سوره مبارکه «یس» توسط زائرین اردو زبان و اهدای ثواب آن به محضر امام رضا(ع)، همایش ویژه بانوان شبه قاره با عنوان «رایحه رضوی»، برگزاری نشست تخصصی «سیره سیاسی و اجتماعی امام رضا (ع)»، برگزاری جشن «کریمان اهل بیت (ع)» ویژه بانوان اردو زبان و... از جمله برنامه های ویژه اردو زبانان است. 

حجت‌الاسلام ذوالفقاری پذیرایی از عموم زائرین حضرت رضا علیه‌السلام با 14 هزار بستنی توسط بانی پاکستان و برگزاری مسابقه بین‌المللی مداحی و شعرخوانی (مشاعره و مقاصده) را از دیگر این برنامه ها برشمرد. 
 
ویژه برنامه‌های بخش آسیای مرکزی 

وی در ادامه برگزاری جشن‌های ویژه دهه کرامت، پخش زنده برنامه‌های معارفی از فضای مجازی، نشست تخصصی نخبگان، طلاب و فعالان فرهنگی آذری، خدمات ویژه کاروان‌های زیارتی آذری زبان و ترک زبان را از جمله برنامه های تدارک دیده شده ویژه مهمانان بخش آسیای مرکزی دانست. 
 
ویژه برنامه‌های بخش اروپا، آمریکا و آسیای شرقی 

مدیر زائران غیر ایرانی آستان قدس رضوی همچنین با بیان اینکه برنامه‌هایی نیز ویژه زائرانی در بخشهای اروپا، آمریکا و آسیای شرقی تدارک دیده شده است، گفت: نشست تخصصی «جایگاه دختر در خانواده از نگاه اسلام» به زبان انگلیسی، مراسم مذهبی ویژه ولادت حضرت رضا(ع) (در صورت حضور کاروان) و اهداء یک شاخه گل به مراجعین غیرمسلمان از جمله این برنامه هاست.

انتهای پیام/282/.

دیگر خبرها

  • معرفی ویژه برنامه‌های رادیو در جشن میلاد حضرت معصومه (س)
  • فضائل و برکات وجودی حضرت فاطمه معصومه(س)
  • ویژه برنامه‌های روز اول دهه کرامت در حرم حضرت معصومه(س)
  • برپایی ویژه‌ برنامه‌های «در مسیر بهشت» هم‌زمان با میلاد امام‌رضا(ع)
  • برنامه‌های جشن هیات‌های مذهبی برای حضرت معصومه(س) اعلام شد
  • میزبانی حرم مطهر رضوی از زائران غیرایرانی در دهه کرامت
  • نماهنگ «امام رضایی‌ام» برای میلاد حضرت معصومه(س) منتشر شد
  • بازدید موزه فاطمی در سالروز میلاد حضرت معصومه(س) رایگان شد
  • بازدید از موزه فاطمی در سالروز میلاد حضرت معصومه(س) و امام رضا (ع) رایگان شد
  • ۳۰۰ برنامه ویژه دهه کرامت در کرمانشاه اجرا می‌شود